Jag som har bloggen heter Ebba Malmgren och startade den för att skriva om mitt konstintresse och mina konstprojekt. Sen insåg jag att jag ville skriva lite om allt möjligt, lite ytligare och vardagligare saker också, så det blir lite blandat.

Bakgrund

Jag kommer från en liten håla i Småland och har alltid gillat skogen, för att det känns som att det bor berättelser där. Ett tag försökte jag nå dem med orden, skriva ner dem, men det funkade aldrig så bra. Nu är jag mer lugn i att de finns där bara, och att det är skönt att kunna åka dit och vara i dem ibland.

Efter barndomen i det där landet av sagor så gick jag naturvetenskapligt program på gymnasiet, fast när det närmade sig slutet kände jag att det var helt fel. Jag kunde inte se en framtid som ledde vidare från det programmet. Jag åkte runt i världen ett år, var i Indien och sökte mig själv (jag vet inte om jag hittade mig). Sen gick jag ett år på folkhögskola och fick syssla med konst på heltid, och insåg att jag hamnat rätt. Sen sökte jag till konsthögskolan och trodde aldrig att jag skulle komma in, men det gjorde jag!

Konsten

Det är svårt att sätta ord på vad det är för konst jag är intresserad av när andra gör, och vad det är jag sysslar med. Det kan ta sig så olika uttryck. Men jag är intresserad av hur färger känns när de kommunicerar med varandra, jag söker ofta efter färger som får varandra att brinna, och det liv skapas i det. Jag vill ibland berätta något, men hellre väcka frågor, skapa undran, öppna för något. Och det är det jag uppskattar när andra gör, det är så jag blir starkast berörd.

Finkulturell?

Jag är inte så bra på den här pretto-delen av att vara konststudent. Jag känner sällan det som att jag lever upp till de ideal som finns, mina idoler känns inte fina nog, jag är inte sofistikerad nog, och jag är helt ointresserad av att låtsas. Hur ska man ens kunna skapa ärlig konst om man hela tiden spelar en roll och försöker vara som man ska? Jag vet inte. Man kan väl sammanfatta det med att det är lite mer drinkar och mindre kulturteori i mitt liv, och lite mindre av hipsterliv också, fast jag nu bor i Malmö och gärna umgås med hipsters ibland.